Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ PAELLA Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για paella, αγαπημένη συνταγή τις οικογένειας και γι΄αυτό προσαρμοσμένη στα δικά μας γούστα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μία δύο σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το γούστο σας, κατόπιν ρίχνετε 1-2 ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης και 1-2 πιπερίες κέρατο ψιλοκομμένες.Επειδή θέλουμε να έχουμε έντονα χρώματα προσθέτουμε 1 φλυτζάνι αρακά, ένα φλυτζάνι φασολάκια (εγώ βάζω κατεψυγμένα) και περίπου μισό φλυτζάνι καλαμπόκι.
Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και μόλις πιούν τα υγρά ρίχνω μισό φλυτζανάκι λευκό κρασί (τι ποιό ωραίο απο τα δικά μας Σαμιώτικα κρασιά!).
Κατόπιν προσθέτω ένα φλυτζάνι ρύζι και ένα ποτήρι νεράκι, αλατάκι,πιπεράκι λίγο κρόκο κοζάνης(τέλειο χρώμα και γεύση).Κλείνω το καπάκι και βράζω σε χαμηλή φωτιά. Δέκα λεπτά πρίν το τέλος ρίχνω τις καθαρισμένες γαρίδες.
Το μυστικό μου είναι ότι τις γαρίδες τις αφήνω για 15 λεπτά περίπου σε νερό με ξύδι , έτσι δεν έχουν τόσο έντονη μυρωδιά και τυχόν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την κατάψυξή τους.

ΓΡΗΓΟΡΟ, ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου