Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα είπα να σας γράψω μία μικρή αγαπημένη μου ιστορία, διαβάστε τη και

                           ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
                         ============================
Σε κάποιο μουσείο της Νέας Υόρκης έχουν στα εκθέματα δύο αβγά δεινοσαυρίνας. Το έκθεμα αυτό αρέσει πολύ γιατί διεγείρει τη φαντασία.Λένε οι επισκέπτες <<Κοίτα πράγματα'. Γέννησε τ΄αβγά της πριν απο εκατομμύρια χρόνια και να τα εδώ, ανέγγιχτα'.>>
Ασφαλώς και είναι ενδιαφέροντα για μας, αλλά οι απερίσκεπτοι άνθρωποι έχουν την τάση να παραβλέπουν ότι γι΄αυτή την δεινοσαυρίνα αποτελούν μία πλήρη αποτυχία. Ύστερα απ΄όλη τη φασαρία ν΄αφήσει τα αβγά της δεν βγήκε τίποτε απο αυτά, ήταν ένας μάταιος κόπος.
Είναι εκπληκτικό το πόσο πολλοί  κατά τ΄άλλα άνθρωποι χάνουν την ζωή τους γεννώντας <<αβγά δεινόσαυρου>> που δεν κλωσούν ποτέ τους. Είτε απο έλλειψη ενέργειας, ευφυούς σχεδιασμού ή αποτυχίας να κάνουν συνέταιρό τους τον Θεό είτε απο καθαρή ανοησία - πράγμα που υπάρχει συχνότερα - αφήνουν ένα θαυμάσιο αβγό και ύστερα φεύγουν και το λησμονούν.
Μη γίνεσαι δεινόσαυρος. Μήν ξεκινάς κάτι αν δεν πιστεύεις ότι πράγματι αξίζει και, αν πιστεύεις ότι αξίζει μην σταματάς αν δεν το κάνεις να αποδώσει. Ο Ιησούς είπε κάτι γι΄αυτούς που βάζουν το χέρι τους στο αλέτρι και ύστερα στρέφουν το βλέμμα τους προς τα πίσω (Λουκάς θ΄62).
Διάλεξε κάτι που ν΄αξίζει τον κόπο να κάνεις.
Κάνε συνέταιρο στις δουλειές σου τον Θεό και μείνε έτσι μέχρι να σιγουρευτεί η επιτυχία.
Μην γίνεσαι δεινόσαυρος.

                                     EMET FOX.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου