Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΜΕΡΟΣ 2

                                       ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ  ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Οδηγισμός δέχεται παιδιά και νέους ανεξάρτητα απο την καταγωγή, την εθνικότητα, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της οικογένειας ΑΛΛΑ και παιδιά και νέους με αναπηρία.Σέβεται την πολιτιστική ταυτότητα και την διαφορετικότητα ατόμων και χωρών.
Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι βασίζεται απόλυτα στην εθελοντική προσέλευση και εργασία των μελών του.
Ενθαρρύνει την αρμονική συνεργασία παιδιών και ενηλίκων και φροντίζει για την ισότιμη κατανομή ευθυνών σε άντρες και γυναίκες.

                  ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΕΟ
-   Προσωπική ανάπτυξη. Δηλαδή σωματική,πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.
-   Κοινωνική συμμετοχή. Μαθαίνει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
-   Ζωή στη φύση και Οικολογική συνείδηση.

ΑΝ είσαι ενήλικας και θέλεις να βοηθήσεις ενεργά ως εθελοντής μπορείς να γίνεις στέλεχος ή μέλος ομάδας συνεργασίας.

                      ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Μπορείς να συμμετέχεις στο Αρχηγείο μιας Ομάδας ανάλογα με την ηλικία των παιδιών ή νέων με την οποία θέλεις να ασχοληθείς.
Τα στελέχη απαρτίζουν τα Αρχηγεία των Ομάδων. Η/Ο Αρχηγός έχει την ευθύνη της Ομάδας και πλαισιώνεται απο τους Υπαρχηγούς και τους Βοηθούς.
Τα στελέχη παρακολουθούν ειδική εκπαίδευση στόχος της οποίας είναι η σωστή εφαρμογή του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, η εμβάθυνση στις αξίες του Οδηγισμού και η καλή επικοινωνία με τους γύρω.
Ο Οδηγισμός θα σου δώσει μοναδικές ευκαιρίες για δράση, διασκέδαση, μάθηση και γενικά ανάπτυξη των προσωπικών σου ικανοτήτων.

Ταξίδια, εκδρομές, σεμινάρια ,διεθνείς κατασκηνώσεις είναι μερικές απο τις εμπειρίες που προσφέρει ο Οδηγισμός.
Αποκτάς εφόδια για την ζωή σου, παιδαγωγικές γνώσεις, εμπειρία στη δημιουργική απασχόληση παιδιών.Ευελιξία στη χρήση ποικίλων παιδαγωγικών μέσων και μεθόδων. Οργανωτικές και συντονιστικές ικανότητες. Ικανότητα εργασίας σε ομάδα, δημιουργική σκέψη και φαντασία.


Εχω πεί πολλές φορές ότι γονείς δεν γεννιόμαστε... Το μαθαίνουμε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας και τις εμπειρίες μας. Εδώ λοιπόν έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μεγάλη βοήθεια , να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε όλα τα παιδια του κόσμου ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.

Και εμείς σαν γονείς να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να έχουμε δημιουργική απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου