Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ;

Μάλλον δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη αλλά τα γεγονότα που ζούμε αυτό και καιρό είναι τα αποτελέσματα όλων όσων θέλησαν να μας επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση...Και αν αυτό πριν μερικάχρόνια μας άφηνε αδιάφορους...σήμερα τα αποτελέσματά της μας ζορίζουν και μας πονάνε.
Αλήθεια πόσα δάνεια δόθηκαν σε διάφορους ηγέτες μεταξύ του 1950 και 1999 κυρίως σε δικτάκτορες που υποσχέθηκαν να υλοποιήσουν μεταρυθμίσεις για τον φτωχό κοσμάκη που όχι μόνον δεν έκαναν ποτέ,αλλά άφησαν τον ίδιο τους το λαό να πληρώσει  τα χρέη.
Και όχι μόνον - το 2003 ο Ο.Η.Ε εξέδωσε τις αρνητικές συνέπεις της παγκοσμιοίησης , ότι δηλ. εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών που συμβάλουν στην ανισότητα και τη μη ομοιόμορφη κατανομή του νέου πλούτου.
Ιδιωτικές επιχειρήσεις με τεράστιο πλούτο και δύναμη εξαγοράζουν τις πολιτειακές αρχές. ΄Ετσι καταφέρνουν σταδιακά να δημιουργήσουν τις συνθήκεςγια ιδιωτικοποίησουν τα κράτη , να καταργηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός τους χαρακτήρας.
Νέα ανακατανομή πλούτου λοιπόν ώστε οι πλούσιοι να είναι ελάχιστοι -παγκοσμίως- και όλοι οι υπόλοιποι φτωχοί , τόσο φτωχοί που δεν θα τους ανήκει τίποτα. Κράτη δεν θα υπάρχουν με την σημερινή έννοια απλά θα υπάρχουν τοποτηρητές για να μας έχουν όλους υποταγμένους.......Θα ισχύουν οι νόμοι της ζούγκλας για να υπερπλουτίσει ο πλούσιος και να υποσιτιστεί ο φτωχός.
Και βέβαια το Δ.Ν.Τ. και η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ενδιαφέρεται για το κοσμάκη αλλά για τα συμφέροντα των πολυεθνικών υποστηρικτών της.
Φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Ίσως να ήταν έτσι κάποια χρόνια πρίν αν αναλογιστούμε τις σημερινές και καθημερινές εξελίξεις.
Εκείνο όμως που πολύ φοβάμαι είναι οτι πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή... και αν οι περισσότεροι απο μας είμαστε αγανακτισμένοι ίσως η πορεία μας είναι ήδη προγεγραμμένη-δηλ. μας βάζουν να δηλώσουμε "αγανακτισμένοι" για να μπορέσουμε να δεχτούμε τη λύση που θα μας δώσουν να χάψουμε σαν λουκουμάκι που δεν είναι άλλη απο την παγκόσμια -ίσως -διακυβέρνηση. Κι έτσι ο στοχος θα επιτευχθεί..............
Μακάρι να κάνω λάθος και να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου