Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κ.Ε.Α. ΣΑΜΟΥ

Δείτε ομορφιές. Είναι μερικά πράγματα που όταν τα ανακαλύπτεις ξαφνικά σε κάνουν να νοιώθεις... κάπως.! Και μερικές φορές πρέπει ο καθένας μας που τα γνωρίζει ή ξαφνικά τα ανακαλύπτει να το κάνει γνωστό και στους υπόλοιπους για να μπορέσουμε έτσι  όλοι μαζί να προσφέρουμε απο όπου μπορεί ο καθένας.
Υπόσχομαι κατ΄αρχήν οτι θα το επισκεφτώ σύντομα.
ΚΑΙ κάτι ακόμα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Χαίρομαι μερικές φορές για τις δυνατότητες που έχεις μέσω του Η/Υ και του Ίντερνετ στη γνώση και στην επικοινωνία.
Κλείνω με μία ευχή να μπορούμε όλοι να χειριζόμαστε αυτές τις δυνατότητες για δημιουργία και ...όχι απλά γιατί έτσι... έτυχε.

Κ.Ε.Α. ΣΑΜΟΥ...KARLOVASI!!SOTIRIS FRAGOULAKIS!!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ....ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ

Κάθε μέρα η εργαζόμενη μητέρα απασχολείται με το θέμα του φαγητού και ειδικά αν υπάρχουν μικρότερα παιδιά σίγουρα προβληματίζεται για το πιάτο της κάθε μέρας - ειδικά τώρα την Σαρακοστή το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.
Γι΄ αυτό κι εγώ είπα να σας δώσω δύο αγαπημένες νηστίσιμες συνταγές.
Εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα αγαπήσουν και τα παιδάκια μας.
 
                                            ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
                                        
Τσιγαρίστε ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι και δυό - τρία  φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίξτε το σπανάκι  αλάτι πιπέρι και άνιθο (εμένα μου αρέσει και ο μάραθος που είναι άφθονος στο νησί μας). Προσθέστε λίγο λευκό ρύζι και σιγοβράστε πέντε δέκα λεπτά.
Η γέμιση είναι έτοιμη. Στρώστε σε λαδωμένο ταψάκι 4 φύλλα κρούστας, ρίξτε την γέμιση, κλείστε με τα υπόλοιπα φύλλα , λαδώστε την επιφάνεια , ραντίστε με ελάχιστο νεράκι  και ψήστε μέχρι να ροδίσει.
  Αν έχουμε χρόνο μπορούμε να φτιάξουμε και το φύλλο για την σπανακόπιτα.(θα σας το δώσω σε επόμενο post).
Η επόμενη συνταγή μας είναι η ΛΑΔΕΝΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΤΣΑ, που προέρχεται απο την Κίμωλο.
Μόνο που εγω την εχω τροποποιήσει λίγο στα δικά μας γούστα.

Ξεκινάμε λοιπόν με το ζυμάρι μας για το οποίο θα χρειαστούμε 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φακ. μαγιά, 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 1/2 ποτ. χλιαρό νερό και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε το 1/2 ποτ. χλιαρό νερό με τη μαγιά να διαλυθεί .Βάζουμε σε μπώλ το αλεύρι , το αλάτι το ελαιόλαδο ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και σιγά σιγά ζυμώνουμε με το υπόλοιπο χλιαρό νερό μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη.
Σ΄ αυτό το σημείο μπορούμε ακόμη και να την καταψύξουμε για όποτε θελήσουμε να φτιάξουμε πίτσα.
Τώρα για να την χρησιμοποιήσουμε θα την αφήσουμε σκεπασμένη 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
Ας κάνουμε την γέμιση, θα χρειαστούμε 2 κρεμμύδια σε ροδέλες, 2 τομάτες σε ροδέλες, πράσινη και κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένες σε ροδέλες, 2 κουτ. γλυκού ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Σωτάρετε τα υλικά της γέμισης σε περίπου 1/2 κούπα λάδι  για 10 λεπτά περίπου να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.
Στο μεταξύ αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και στρώνουμε το ζυμάρι μας, ρίχνουμε την γέμιση και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά .


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.      

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Ο.

Το όραμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είναι να εξελίσσεται διαρκώς και να ανταποκρίνεται άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις σαν μία πρωτοποριακή κίνηση ανάπτυξης και πολιτισμού στον τόπο μας.
Κάθε προσφορά βοήθειας προς το Σ.Ε.Ο είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να είναι χρηματική μπορεί να είναι εθελοντική.
Σήμερα τα στελέχη και οι ενήλικοι εθελοντές που πλαισιώνουν τις ομάδες ανέρχονται σε 4.000 μέλη.
Στον Οδηγισμό σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ηλικίας.
Τα παιδιά που έχουν ηλικία απο 14 έως και 17 μπορούν να γίνουν μεγάλοι Οδηγοί προσφέροντας εθελοντική εργασία,  μαθαίνοντας να φροντίζουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους. Κάνουν καινούργιες φιλίες , πηγαίνουν εκδρομές αποκτούν νέες και πολύτιμες εμπειρίες.

Το φετινό μήνυμα του Σ.Ε.Ο είναι
                    ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ...... ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ, ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!

Αν είσαι κι εσύ 14 με 17 ετών και θέλεις να μπείς στην παρέα μας ελα να μας γνωρίσεις.
Μαζευόμαστε κάθε Σάββατο  5 - 7 μμ στην εστία μας δίπλα απο την κινηματογραφική λέσχη στο Βαθύ Σάμου.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σ.Ε.Ο - Μεγάλοι Οδηγοί

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ

Το Σαραντάμερο έχει ξεκινήσει σας δίνω λοιπόν μία ευκολη τούρτα για όσους νηστεύουν αλλά αγαπάνε τα γλυκάκια.Άλλωστε οι σπιτικές νοστιμιές δεν συγκρίνονται με τίποτα.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια νερό, 3 κουταλιές σούπας κακάο, 3 κ.σ. ζάχαρη, 1 κουβερτούρα, 1 διπλό πακέτο φρυγανιές, 1 vegetable cream (δηλ. φυτική σαντιγύ ) των 500 γρ., 3 κ.σ. άχνη, 1 σακουλάκι τρούφα υγείας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κατ΄αρχήν χτυπάμε την φυτική σαντιγύ με την άχνη να πήξει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Ύστερα σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το κακάο και την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά να πάρουν μία βράση. Τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε κομμάτια την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε λίγο απο το μίγμα αυτό και βουτάμε μία μία τις φρυγανιές μας. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σαν βάση.
Απο πάνω ρίχνουμε την μισή σαντιγύ που έχουμε,συνεχίζουμε με βρεγμένες απο το μίγμα φρυγανιές και απο πάνω ρίχνουμε  την υπόλοιπη σαντιγύ.
Βάζουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Πρίν το σερβίρουμε καλύπτουμε με άχνη και λίγη τρούφα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.